HOME      PRIVACY POLICY      JOBS AND EXAMS       RESULTS       SCHOLARSHIPS    GK MATERIAL       DISCLAIMER     CONTACT US

Thursday, 14 August 2014

Basic general knowledge for SSC , UPSC and other competitive exams( I )

1.) How many languages and dialects are spoken by people all over the word? 
Ans. 9,000
2.) Approximately, how many people speak Chinese language? 
Ans. 1 billion 
3.) The language with the richest vocabulary is

Ans. English 
4.) English language have more than _______ words 
Ans. 4,50,000 
5.) The oldest Indian language is: 
Ans. Tamil 
6.) Which book has been printed in the maximum number of languages and scripts? 
Ans.The Bible 
7.) The only religious book ever printed in a shorthand script is The
Ans. Bible 
8.) The oldest printed work in the world, which dates back to AD 868 is 
Ans. The Hiraka Sutra 
9.) The largest book, the super book, is _______ and weighs _______
Ans. 270 cm, 300 cm, 252 kg 
10.) Les Hommes de bonne volonte is 
Ans. The longest novel ever published

No comments:

Post a Comment